Vaníliás piskótatekercs

vaníliás piskóta tekercs

A vaníliás piskótatekercs egy klasszikus sütemény, amelyet könnyű elkészíteni, és nagyon finom végeredményt ad. Ez a recept ideális választás, ha gyorsan szeretnénk valami finom süteményt készíteni otthon, legyen szó vendégváróról, ünnepi alkalomról vagy egyszerűen csak egy hétköznapi délutáni nasi örömére.

A piskótatekercs lényege a könnyed, puha piskóta, amelyet ízes vaníliával gazdagítunk, és amit finom baracklekvárral vagy ribizli lekvárral töltünk meg.

A recept egyszerű lépéseivel és alapanyagaival bárki könnyedén elboldogulhat a konyhában, és garantáltan mindenkit elvarázsol a végeredmény. Kövessük a részletes utasításokat, és készítsünk el egy tökéletes vaníliás piskótatekercset, amely a család és a vendégek kedvence lesz!

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 evőkanál baracklekvár vagy ribizli lekvár
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a piskótát. A tojásokat válasszuk ketté: a fehérjéket és a sárgájukat külön edényekben dolgozzuk fel.
  2. A sárgájához adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük.
  3. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
  4. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük el, hogy egy sima masszát kapjunk.
  5. A tojásfehérjét óvatosan forgassuk hozzá a sárgájás masszához, hogy a piskóta levegős maradjon.
  6. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 10-12 percig, amíg aranybarna lesz és rugalmas tapintású.
  8. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, majd forró állapotában tekerjük fel sütőpapírral együtt.
  9. Amikor kihűlt, óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, majd kenjük meg baracklekvárral vagy ribizli lekvárral.
  10. Tekerd fel újra a piskótát, majd szórjuk meg bőségesen porcukorral.
  11. Vágjuk fel szeletekre és tálaljuk.

Remélem, hogy ízleni fog ez a vaníliás piskótatekercs recept!

Jó étvágyat!