A vaníliás piskótatekercs egy klasszikus sütemény, amelyet könnyű elkészíteni, és nagyon finom végeredményt ad. Ez a recept ideális választás, ha gyorsan szeretnénk valami finom süteményt készíteni otthon, legyen szó vendégváróról, ünnepi alkalomról vagy egyszerűen csak egy hétköznapi délutáni nasi örömére.
A piskótatekercs lényege a könnyed, puha piskóta, amelyet ízes vaníliával gazdagítunk, és amit finom baracklekvárral vagy ribizli lekvárral töltünk meg.
A recept egyszerű lépéseivel és alapanyagaival bárki könnyedén elboldogulhat a konyhában, és garantáltan mindenkit elvarázsol a végeredmény. Kövessük a részletes utasításokat, és készítsünk el egy tökéletes vaníliás piskótatekercset, amely a család és a vendégek kedvence lesz!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 100 g kristálycukor
- 100 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 3 evőkanál baracklekvár vagy ribizli lekvár
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
- Először készítsük el a piskótát. A tojásokat válasszuk ketté: a fehérjéket és a sárgájukat külön edényekben dolgozzuk fel.
- A sárgájához adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük.
- A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
- A sárgájához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük el, hogy egy sima masszát kapjunk.
- A tojásfehérjét óvatosan forgassuk hozzá a sárgájás masszához, hogy a piskóta levegős maradjon.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el.
- Előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 10-12 percig, amíg aranybarna lesz és rugalmas tapintású.
- Ha megsült, vegyük ki a sütőből, majd forró állapotában tekerjük fel sütőpapírral együtt.
- Amikor kihűlt, óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, majd kenjük meg baracklekvárral vagy ribizli lekvárral.
- Tekerd fel újra a piskótát, majd szórjuk meg bőségesen porcukorral.
- Vágjuk fel szeletekre és tálaljuk.
Remélem, hogy ízleni fog ez a vaníliás piskótatekercs recept!
Jó étvágyat!