Ma egy igazi klasszikus süteményről mesélek neked: a Tátra csúcsról! Ez a finomság nem csak az ízlelőbimbóidat fogja kényeztetni, de a nevével is a magasba repít.
Tudtad, hogy ez a süti a nevét a hasonlóságról kapta? Igen, jól sejted, a formája emlékeztet a Tátra hegység csúcsaira. Ahogy a hegymászók meghódítják a csúcsokat, úgy fogsz te is diadalmaskodni a konyhában ezzel a recepttel!
A Tátra csúcs egy igazi magyar kedvenc, ami tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél az asztalra varázsolni. Legyen szó családi összejövetelről vagy baráti kávézásról, ez a süti mindenkit le fog nyűgözni.
Na de elég a bevezetőből, lássunk neki a sütésnek! Íme a recept, amit én is kipróbáltam, és mondhatom, hogy fantasztikus lett!
@sulyan_cukraszda Tátra csúcs!😋 RETRO HETEK #cake #cakelovers #caketok #pastry #pastrytips #pastrylovers #sütemény #süti #cukrászda #sulyánsüti #sulyáncukrászda #sulyicuki #retro #retrosüti #sulyánretrosüti
Hozzávalók
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál kakaópor
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
Elkészítés
- Először is, gyúrd össze a tészta hozzávalóit, és pihentesd a hűtőben fél órát.
- Közben készítsd el a krémet: keverd habosra a vajat a cukorral, add hozzá a tojássárgáját és a kakaóport.
- Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, és süsd meg 180 fokos sütőben, amíg világosbarna lesz.
- A kihűlt lapot vágd háromszögekre.
- Kend meg a háromszögeket a krémmel, és ragaszd őket egymásra, hogy kis „hegycsúcsokat” kapj.
- Olvaszd össze a csokoládét a vajjal, és vond be vele a süteményeket.
- Hagyd a csokoládét megdermedni, és már kész is vagy!
És voilà! Elkészült a Tátra csúcs! Hidd el, megéri a fáradságot.
A ropogós tészta, a krémes kakaós töltelék és a fényes csokoládébevonat olyan ízkombinációt alkot, amit egyszerűen muszáj megkóstolnod.
Jó étvágyat kívánok hozzá!