Hozzávalók:
- 2 lazacfilé (kb. 150-200g/filé)
- 2-3 csészényi brokkoli rózsákra szedve
- 4 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- Só és bors ízlés szerint
- Friss citromlé a tálaláshoz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes hőmérsékleten. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
- Tedd a brokkoli rózsákat egy sütőedénybe, és öntsd rá a fokhagymás vajat. Keverd össze, hogy minden rózsát befedjen a vaj.
- Helyezd a lazacfiléket a brokkoli mellé a sütőedénybe. Sózd és borsozd meg ízlés szerint.
- Süsd a lazacot és a brokkolit előmelegített sütőben 15-20 percig, vagy amíg a lazac szép aranybarnára sül, és a brokkoli is megpuhul.
- Tálaláskor locsold meg a friss citromlével, és ízlés szerint szórj rá friss aprított petrezselymet.
Ez az étel gazdag egészséges zsírokban, alacsony szénhidrát tartalommal, és remekül illeszkedik a ketogén étrendbe.
Jó étvágyat!