Sajtos-tejfölös csirkemell

sajtos-tejfölös csirkemell

Ha valami igazán finomra és ellenállhatatlanra vágysz, a paprikás lisztbe forgatott sajtos-tejfölös csirkemell biztosan nem fog csalódást okozni!

Ez az étel a családi asztalok nagy kedvence, és nem véletlenül – egyszerre hozza el a magyar konyha jól ismert fűszeres ízeit és a krémes, sajtos örömöket. Könnyen elkészíthető, mégis olyan gazdag és ízletes, hogy mindenki repetázni fog belőle.

Képzeld el, ahogy a csirkemell aranybarnára sül a paprikás lisztben, majd megkoronázod egy vastag réteg sajtos-tejfölös krémmel, ami a sütőben gyönyörűen rápirul.

Ez az étel minden falatjában ott van a tökéletes harmónia: a ropogós külső, a szaftos csirkehús, és a megolvadt sajt csábító találkozása. Ráadásul nem kell órákat töltened a konyhában, hogy valami különlegeset varázsolj az asztalra.

A paprikás lisztbe forgatott sajtos-tejfölös csirkemell tökéletes választás, ha egy kis vidámságot szeretnél csempészni a hétköznapokba vagy egy családi összejövetelre készülsz.

Könnyedén elkészíthető, mégis minden falatja mosolyt csal az arcokra. Próbáld ki, és élvezd, ahogy az ízek és a jókedv egyszerre érkeznek meg a tányérodra!

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 150 g reszelt sajt (pl. trappista vagy cheddar)
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj vagy vaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Csirkemell előkészítése:
    • A csirkemellfiléket tisztítsd meg, majd vágd őket vékony szeletekre vagy klopfold ki egyenletes vastagságúra.
    • Sózd és borsozd meg a hús mindkét oldalát.
  2. Paprikás liszt elkészítése:
    • Egy tálban keverd össze a lisztet a pirospaprikával.
    • Forgasd bele a csirkemell szeleteket, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a paprikás liszt.
  3. Csirkemell sütése:
    • Egy serpenyőben hevíts fel olajat vagy vajat közepes lángon.
    • A lisztbe forgatott csirkemelleket süsd aranybarnára mindkét oldalon (kb. 3-4 perc oldalanként), majd tedd félre.
  4. Sajtos-tejfölös keverék elkészítése:
    • Egy tálban keverd össze a tejfölt a reszelt sajttal, a mustárral, és az apróra zúzott fokhagymával. Ízlés szerint sózd és borsozd.
  5. Csirkemell összesütése:
    • A megsült csirkemelleket helyezd egy hőálló tálba, majd kend meg őket a sajtos-tejfölös keverékkel.
    • Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd további 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és szépen rápirul a csirkére.
  6. Sajtos-tejfölös csirkemell tálalása:
    • A sajtos-tejfölös csirkemellet frissen, forrón tálald. Köretként kínálhatsz mellé sült krumplit, rizst vagy friss salátát.

Ez a recept a paprikás lisztnek köszönhetően egy kis magyaros csavart ad a klasszikus sajtos-tejfölös csirkemellnek, és garantáltan kedvence lesz mindenkinek az asztalnál!

Jó étvágyat kívánok!