Rigó Jancsi

Rigójancsi

Rigó Jancsi: Ha egy igazán ízletes és látványos süteményt keresel, a Rigó Jancsi tökéletes választás! Ez a klasszikus magyar desszert nemcsak a csokoládéimádók szívét rabolja el, hanem mindenkiét, aki egy kicsit édesre vágyik. Képzeld el, ahogy a puha piskótalapok között gazdag, krémes csokoládékrém lapul, és a tetején egy selymes máz csillog.

Hát nem csodás?

A Rigó Jancsi elkészítése nem is olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik. Csak egy kis időt és figyelmet igényel, és máris készítheted a család vagy a barátok kedvenc desszertjét. Akár születésnapra, ünnepekre vagy csak úgy, egy hétvégi desszertként is megállja a helyét. Ráadásul az ízek harmóniája garantáltan elvarázsol mindenkit!

Szóval, ha készen állsz egy kis sütögetésre, gyűjtsd össze a hozzávalókat, és kezdjünk neki! A Rigó Jancsi nemcsak finom, de igazi élmény is lesz az elkészítése. Induljon a sütés!

Hozzávalók

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé vagy bevonó
  • 0,5 dl habtejszín

Elkészítés:

1. Piskóta készítése:

  • A sütőt melegítsd elő 175 °C-ra.
  • A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét a cukorral verd kemény habbá.
  • A tojássárgáját óvatosan forgasd bele a habba.
  • A lisztet, kakaóport és sütőport szitáld össze, majd óvatosan add hozzá a tojásos keverékhez.
  • Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd kb. 20-25 percig.

2. Krém készítése:

  • Az étcsokoládét olvaszd meg gőz felett vagy mikrohullámú sütőben.
  • A habtejszínt verd fel kemény habbá.
  • Az olvasztott csokoládét fokozatosan keverd a tejszínhabba, amíg sima krémet nem kapsz.

3.  Összeállítás:

  • A kihűlt piskótát vágd két lapra.
  • Az egyik lapra egyenletesen kend rá a csokoládékrémet, majd helyezd rá a másik piskótalapot.

4. Máz készítése:

  • Az étcsokoládét és a habtejszínt olvaszd össze, majd öntsd a sütemény tetejére.

5. Hűtés:

  • Tedd a Rigó Jancsit hűtőbe legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen.

Tálalás

Vágd szeletekre, és ízlés szerint díszítheted csokoládéforgáccsal vagy tejszínhabbal.

Jó étvágyat kívánok!