Rigó Jancsi: Ha egy igazán ízletes és látványos süteményt keresel, a Rigó Jancsi tökéletes választás! Ez a klasszikus magyar desszert nemcsak a csokoládéimádók szívét rabolja el, hanem mindenkiét, aki egy kicsit édesre vágyik. Képzeld el, ahogy a puha piskótalapok között gazdag, krémes csokoládékrém lapul, és a tetején egy selymes máz csillog.
Hát nem csodás?
A Rigó Jancsi elkészítése nem is olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik. Csak egy kis időt és figyelmet igényel, és máris készítheted a család vagy a barátok kedvenc desszertjét. Akár születésnapra, ünnepekre vagy csak úgy, egy hétvégi desszertként is megállja a helyét. Ráadásul az ízek harmóniája garantáltan elvarázsol mindenkit!
Szóval, ha készen állsz egy kis sütögetésre, gyűjtsd össze a hozzávalókat, és kezdjünk neki! A Rigó Jancsi nemcsak finom, de igazi élmény is lesz az elkészítése. Induljon a sütés!
Hozzávalók
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dl habtejszín
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé vagy bevonó
- 0,5 dl habtejszín
Elkészítés:
1. Piskóta készítése:
- A sütőt melegítsd elő 175 °C-ra.
- A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét a cukorral verd kemény habbá.
- A tojássárgáját óvatosan forgasd bele a habba.
- A lisztet, kakaóport és sütőport szitáld össze, majd óvatosan add hozzá a tojásos keverékhez.
- Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd kb. 20-25 percig.
2. Krém készítése:
- Az étcsokoládét olvaszd meg gőz felett vagy mikrohullámú sütőben.
- A habtejszínt verd fel kemény habbá.
- Az olvasztott csokoládét fokozatosan keverd a tejszínhabba, amíg sima krémet nem kapsz.
3. Összeállítás:
- A kihűlt piskótát vágd két lapra.
- Az egyik lapra egyenletesen kend rá a csokoládékrémet, majd helyezd rá a másik piskótalapot.
4. Máz készítése:
- Az étcsokoládét és a habtejszínt olvaszd össze, majd öntsd a sütemény tetejére.
5. Hűtés:
- Tedd a Rigó Jancsit hűtőbe legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
Tálalás
Vágd szeletekre, és ízlés szerint díszítheted csokoládéforgáccsal vagy tejszínhabbal.
Jó étvágyat kívánok!