Az egyszerű, mégis elképesztően finom desszertek mindig üdvözlendők az asztalon, különösen akkor, ha az idő rövid, de mégis valami különlegesre vágyunk.
A pudingos gyümölcsös trifle egy ilyen könnyű és gyorsan elkészíthető finomság, amely tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra. Ebben a receptben a lágy, krémes vaníliás puding és a friss gyümölcsök frissessége és édes íze találkozik, míg a roppanós piskóta vagy keksz réteg teszi teljessé ezt az élvezetes desszertélményt.
A trifle tökéletes választás lehet, ha vendégeket várunk, vagy csak szeretnénk egy könnyű, ám mégis különleges édességet készíteni. Következzék hát ez a könnyen elkészíthető és garantáltan lenyűgöző desszert, amely mindenkit rabul ejt majd az első falatnál!
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 1 doboz tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze friss vagy fagyasztott gyümölcs (pl. málna, eper, áfonya)
- 1 csomag piskóta vagy keksz (kb. 200g)
Elkészítés:
- Először készítsd el a vaníliás pudingot a csomagoláson található utasítások szerint. Általában ez azt jelenti, hogy forrald fel a tejet, majd keverd el benne a pudingport, és főzd addig, amíg besűrűsödik. Hagyd kihűlni.
- Közben verj fel a tejszínt egy tálban a porcukorral és a vanília kivonattal, amíg kemény habot nem kapunk.
- Ha a puding már kihűlt, készítsük elő a trifle összeállításához szükséges tálakat vagy poharakat. Az aljára törjük vagy vágjuk apróra a piskótát vagy kekszet.
- Kanalazzunk a piskótára egy réteg vaníliás pudingot, majd erre tegyünk egy réteg friss vagy fagyasztott gyümölcsöt.
- Ismételjük meg ezt a rétegezést, amíg a tálak vagy poharak tele nem lesznek.
- A tetejére simítsuk el a felvert tejszínhabot.
- Díszítsük a tetejét néhány friss gyümölccsel vagy egy kevés reszelt csokoládéval.
- Tegyük a trifle-ket a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek és a desszert megdermedjen.
- Tálaláskor óvatosan kanalazzuk ki a tálból vagy pohárból, és élvezzük ezt az ínycsiklandó és frissítő desszertet!
Jó étvágyat a finomsághoz!