Csokoládés brownie

Csokoládés brownie

A csokoládés brownie az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb desszert, amelyet egyszerűen el lehet készíteni otthon is. Ez az ínycsiklandó sütemény olyan gazdag csokoládés ízzel rendelkezik, hogy garantáltan minden csokoládérajongót elbűvöl.

A brownie-t egy könnyen elkészíthető recepttel lehet sütni, amelyben az alapanyagok egyszerűek és könnyen beszerezhetőek. Bemutatjuk, hogyan készítsd el ezt az isteni desszertet otthon, lépésről lépésre.

Készen állsz arra, hogy elkápráztasd a családot és a barátokat ezzel a csábítóan finom csokoládés brownie-val? Akkor lássuk, hogyan készítsd el!

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 150 g vaj vagy olvasztott kókuszzsír
  • 200 g barna cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 100 g liszt
  • 25 g kakaópor
  • 1/4 teáskanál só
  • Opcionális: apróra vágott dió, mogyoró vagy csokoládédarabok a tetejére

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (közepes hőmérsékletre) és készíts elő egy négyzet alakú sütőformát, amit bélelj ki sütőpapírral.
  2. Egy tálban olvaszd össze a vajat vagy kókuszzsírt az étcsokoládéval vízgőz felett, vagy mikrohullámú sütőben rövid időre.
  3. Keverd hozzá a barna cukrot és a vanília kivonatot, majd hagyd hűlni a keveréket.
  4. Adj hozzá egyesével a tojásokat a csokoládés keverékhez, és alaposan keverd össze őket.
  5. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, kakaóport és sót.
  6. Lassan keverd össze a száraz és nedves összetevőket, amíg egy homogén masszát kapsz.
  7. Opcionálisan adj hozzá apróra vágott diót, mogyorót vagy csokoládédarabokat a tészta tetejére.
  8. Öntsd a tésztát a sütőformába, simítsd el a tetejét, majd süsd körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a brownie közepére szúrt fogpiszkáló tiszta nem marad.
  9. Miután kisült, hagyd hűlni a brownie-t a sütőformában, majd vágd fel négyzetekre és tálald.

Ez a csokoládés brownie egy igazi csemege, amelyben minden csokoládés sütemény kedvelő garantáltan szeretni fog!

Jó étvágyat!