Almás-fahéjas muffin

Almás-fahéjas muffin

Az almás-fahéjas muffin tökéletes választás minden alkalomra, legyen szó egy hétvégi reggeliről, egy baráti összejövetelről vagy egy gyors uzsonnáról. Ez a recept könnyen elkészíthető, és a friss alma, valamint a fahéj illata azonnal otthonossá varázsolja a konyhát. Az almás-fahéjas kombináció nem csak finom, hanem egészséges is, hiszen a gyümölcs frissessége és a fahéj aromája természetes édességet és melegséget hoz a sütikbe.

A muffinok különlegessége, hogy egyszerűen variálhatóak, és mindig garantáltan sikert aratnak. Az almák lédússága és a fahéj fűszeres illata együtt egy igazán harmonikus ízvilágot teremt. A recept nagyszerűsége abban rejlik, hogy gyorsan elkészíthető, így akár egy fárasztó nap után is könnyedén összedobható egy finom sütemény.

Ezek az almás-fahéjas muffinok nem csak ízletesek, hanem látványosak is, és könnyedén magaddal viheted őket bárhová. Tökéletes választás, ha egy gyors, de mégis házias finomságra vágysz. Engedd, hogy a konyhádat betöltse a sült alma és a fahéj mennyei illata, miközben elkészíted ezt az egyszerű, de mégis nagyszerű desszertet!

Hozzávalók:

  • 2 db nagy alma, meghámozva és apró kockákra vágva
  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • 1/2 csésze növényi olaj
  • 1/2 csésze tej (vagy mandulatej)
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Előmelegítés és előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (350 °F). Bélelj ki egy muffin formát muffin papírokkal, vagy kend ki vajjal és szórd be liszttel, hogy ne ragadjanak le a muffinok.
  2. Száraz hozzávalók összekeverése: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és sót.
  3. Nedves hozzávalók összekeverése: Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, olajat, tejet és vanília kivonatot.
  4. Hozzávalók egyesítése: Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg egyenletes tésztát kapsz. Ne keverd túl, hogy a muffinok könnyűek és puhák maradjanak.
  5. Alma hozzáadása: Keverd bele az apróra vágott almákat a tésztába.
  6. Formába öntés: Kanalazd a tésztát a muffin formákba, mindegyiket kb. 2/3-ig töltve.
  7. Sütés: Süsd a muffinokat az előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
  8. Hűtés: Hagyd a muffinokat 5 percig a formában hűlni, majd vedd ki őket, és tedd rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

Tálalás:

A muffinokat melegen vagy szobahőmérsékleten is tálalhatod. Tökéletesek reggelire, uzsonnára vagy desszertként egy bögre tea vagy kávé mellé.

Tippek:

  • Ha még intenzívebb ízt szeretnél, adj a tésztához egy marék mazsolát vagy diót.
  • Az almát helyettesítheted más gyümölcsökkel, például körtével vagy bogyós gyümölcsökkel is.

Jó étvágyat kívánunk!