A joghurtos csirkemell egy igazán ízletes és egyszerű étel, amely tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni a családnak vagy a barátoknak.
Ez a fogás nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen a joghurt krémes állaga és savanykás íze remekül kiegészíti a csirkehúst, miközben a zöldségek frissessége is hozzájárul az étel gazdag ízvilágához. Ráadásul az elkészítése sem igényel túl sok időt, így akár hétköznap is könnyedén megvalósíthatod.
A joghurtos csirkemell különlegessége abban rejlik, hogy rétegezve készül, így minden falatban megtalálható a hús, a joghurt és a zöldségek harmonikus kombinációja. Az étel nemcsak ízletes, de látványos is, így garantáltan lenyűgözöd vele a vendégeidet. Ha szereted az egyszerű, de nagyszerű ételeket, ez a recept biztosan elnyeri majd a tetszésedet! Készülj fel egy ínycsiklandó élményre, és nézzük meg együtt, hogyan készítheted el ezt a finomságot!
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 400 g natúr joghurt
- 2 db közepes cukkini
- 2 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g reszelt sajt (pl. trappista)
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
1. A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.
2. A cukkinit és sárgarépát vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
3. Egy tűzálló tál aljára rakjuk a pirított csirkemellet, majd rétegezzük rá a zöldségeket (cukkini és sárgarépa), végül pedig a joghurtot.
4. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
5. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30-35 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
6. Frissen tálalva fogyasztjuk!
Ez az étel nemcsak finom, hanem tápláló is – ideális választás egy kiadós vacsorához vagy ebédhez!
Jó étvágyat kívánunk az ételhez!