Zserbógolyó

Zserbógolyó

A zserbógolyó egy igazi klasszikus desszert, amely a hagyományos zserbó ízvilágát hozza el egy könnyen elkészíthető, sütés nélküli formában. Ez a finom édesség nemcsak az ünnepi asztal dísze lehet, hanem remek választás bármilyen alkalomra, amikor valami különlegeset szeretnénk kínálni. A darált dió és a sárgabarack lekvár harmonikus kombinációja mellett a csokoládémáz teszi igazán ellenállhatatlanná ezt a falatnyi édességet.

A zserbógolyó elkészítése rendkívül egyszerű és gyors, így akár kezdő cukrászok is bátran nekiláthatnak. A recepthez csupán néhány alapanyagra van szükség, és a végeredmény garantáltan elnyeri majd mindenki tetszését. Tálaláskor érdemes díszíteni egy kis darált dióval, hogy még vonzóbbá tegyük ezt a finomságot. Készítsd el te is ezt az ínycsiklandó desszertet, és lepd meg vele családodat vagy barátaidat!

A zserbógolyó egy gyors, sütés nélküli desszert, amely a hagyományos zserbó ízvilágát idézi.

Hozzávalók:

  • 250 g darált háztartási keksz
  • 250 g darált dió
  • 200 g sárgabarack lekvár
  • 2 ek porcukor
  • 200 g étcsoki
  • 1-2 ek étolaj

Elkészítés:

1. A darált kekszet és diót összekeverjük egy tálban.

2. Annyi lekvárt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk.

3. Diónyi golyókat formázunk a masszából és sütőpapíros tálcára tesszük.

4. A golyókat hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy megdermedjenek.

Csokoládémáz

1. A csokoládé háromnegyedét és az olajat gőz fölött felolasztjuk.

2. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a maradék csokit.

3. A lehűlt golyókat villára téve belemártjuk a csokimázba.

4. Tetejét darált dióval díszíthetjük.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Pihentetési idő: 1-2 óra

Jó étvágyat kívánunk a finomsághoz!