A Mária szelet egy igazi magyar sütemény, amely a krémes és ízletes desszertek kedvelőinek igazi kedvence. Ez a süti nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető is, így bármilyen alkalomra remek választás.
A Mária szelet különlegessége a házi főtt krém, amely gazdag ízével és krémes állagával mindenkit elbűvöl. A tésztája lágy és puha, míg a tetején található csokoládémáz még vonzóbbá teszi ezt a desszertet. Ideális választás születésnapokra, ünnepi összejövetelekre vagy akár csak egy hétvégi édességnek is.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 evőkanál méz,
- 2 egész tojás,
- 8 dkg Rama,
- 20 dkg porcukor,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 40 – 45 dkg liszt.
Krém hozzávalói:
- 7 dl tej,
- 6 evőkanál finomliszt,
- 20 dkg Rama vajas íz,
- 20 dkg porcukor,
- 2 cs vaníliás cukor,
- 2 evőkanál kakaópor (a krém felébe)
A csokimázhoz:
- 1 Party tortabevonó,
- 5 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
- 1 evőkanál méz,
- 2 egész tojás,
- 8 dkg Rama,
- 20 dkg porcukor,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna.
Gőz fölött felfőzzük és még melegen hozzáadunk 40 – 45 dkg finomlisztet, 3 lapot sütünk lisztezett tepsi hátulján.
Krém:
7 dl tejet 6 evőkanál finomliszttel felfőzni, és kihűteni. 20 dkg Rama vajas íz, 20 dkg porcukor, 2 cs vaníliás cukor, kikeverni. A két krémet összekeverjük habosra, elfelezzük, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport szitálunk.
Amikor a lapok kihűltek, megtöltjük a krémekkel. Konyharuhával letakarva legalább fél napig puhulni hagyjuk.
Szoktak ráborítani egy rajztáblát, arra egymás mellé 2 darab 1 kg-s lisztet. Ez egy nehezék, és szép sima lesz a sütink teteje, jobb bevonni a csokimázzal.
Csokimáz:
1 Party tortabevonó, 5 evőkanál olaj, gőz felett felolvasztani. Forró vízbe mártott késsel (a vizet leitatni apapírtörlővel) szépen lehet szeletelni.
Jó étvágyat a finomsághoz!