Házi Ravioli

Ravioli házilag

A házi ravioli elkészítése szórakoztató és ízletes élmény. Az alábbi recept egy klasszikus darált húsos töltelékkel készült raviolit mutat be, de a tészta alapja más töltelékekkel is variálható, például spenóttal és ricottával.

Hozzávalók (3-4 személyre)

A tésztához:

  •  300 g finomliszt
  •  3 db tojás
  •  2 evőkanál víz
  •  1 evőkanál olívaolaj
  •  1 csipet só

A töltelékhez:

  •  150 g darált hús (sertés vagy marha)
  •  150 ml passzírozott paradicsom
  •  1 db hagyma
  •  1 gerezd fokhagyma
  •  1 kávéskanál bazsalikom
  •  1 kávéskanál oregánó
  •  Só és bors ízlés szerint
  •  Olívaolaj a sütéshez

Elkészítési lépések

1. Tészta elkészítése:

  • A lisztet szitáld egy tálba, majd a közepébe alakíts mélyedést.
  • Üsd bele a tojásokat, sózd meg, majd morzsold el őket a liszttel.
  • Add hozzá az olívaolajat és a vizet, majd gyúrd össze a tésztát simára.
  • Csomagold fóliába, és pihentesd a hűtőben körülbelül 30 percig.

2. Töltelék készítése:

  • Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsd üvegesre.
  • Tedd bele a zúzott fokhagymát, és pirítsd egy percig.
  • Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és fűszerezd bazsalikommal és oregánóval. Süssd fehéredésig.
  • Öntsd fel a passzírozott paradicsommal, és főzd alacsony lángon körülbelül 10 percig.

3. Ravioli formázása:

  • A pihentetett tésztát oszd négy gombócra. Az első gombócot nyújtsd ki vékonyra lisztezett felületen.
  • Az alsó részére halmozz egymás mellé kis adagokat a töltelékből (kb. 1 teáskanálnyi).
  • Kend meg a közeiket vízzel, majd hajtsd rá a tészta tetejét.
  • A töltelékek közti részeket lapogasd le, majd vágd ki raviolikra derelyevágóval vagy késsel.

4. Főzés:

  • A kész raviolikát forró, sós vízben főzd ki. Amikor feljönnek a víz tetejére, főzd még 2-3 percig.

5. Tálalás:

  • Tálald házi gombás szósszal.

Ez a házi ravioli recept remek lehetőség arra, hogy saját ízlésed szerint variáld a tölteléket, így mindig új élményekkel gazdagodhatsz!