Kókuszkocka

Kókuszkocka

A kókuszkocka egy igazi magyar klasszikus, amely nemcsak az ízével, hanem a látványával is elvarázsolja a desszertkedvelőket. Ez a finomság a kókusz és a csokoládé tökéletes párosításával készült, és sokak számára nosztalgikus emlékeket idéz fel.

Legyen szó születésnapról, ünnepi vacsoráról vagy egyszerű hétköznapi édességről, a kókuszkocka mindig jó választás.

A recept elkészítése viszonylag egyszerű, és bárki könnyedén megvalósíthatja otthon. A kókuszkocka nemcsak ízletes, hanem szemet gyönyörködtető is; a fehér kókuszreszelék és a sötét csokoládé kontrasztja igazán vonzóvá teszi.

Ezen kívül remek lehetőség arra is, hogy kreatív módon variáljuk az ízeket és a díszítést.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 150 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 50 ml tej
  • 50 ml olaj

A krémhez:

  •  200 g kókuszreszelék
  • 200 ml tejszín
  • 100 g porcukor
  • 100 g vaj

A bevonathoz:

  • 200 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. Piskóta elkészítése:

– Először is, melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
– A tojásokat válasszuk szét, és a tojásfehérjét verjük habbá a cukorral.
– A tojássárgáját keverjük össze a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá az olajat és a tejet.
– A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor) keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojássárgás keverékhez.
– Végül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot.
– Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük körülbelül 20-25 percig.

2. Krém készítése:

  • A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a porcukorral és a kókuszreszelékkel.
  • A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük bele a kókuszos masszába.

3. Összeállítás:

  • Ha a piskóta kihűlt, vágjuk fel négyzetekre.
  • Minden négyzetet töltsünk meg egy kis kókuszos krémmel, majd zárjuk le őket.
  • A bevonathoz olvasszuk meg az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett.

4. Díszítés:

  • A megtöltött piskótákat mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd hempergessük meg kókuszreszelékben.
  • Hagyjuk őket kihűlni, amíg a csokoládé megdermed.

Tálalás

A kókuszkockákat tálalhatjuk önálló desszertként vagy egyéb édességek mellett. Kiválóan illik hozzá egy csésze tea vagy kávé, így tökéletes választás bármilyen alkalomra. Az elkészült kókuszkockák nemcsak finomak, hanem gyönyörűen mutatnak is! Jó étvágyat kívánok!