Natúr borda Budapest raguval

Natúr borda Budapest raguval

A Natúr borda Budapest raguval egy klasszikus magyar étel, amely tökéletes választás lehet azok számára, akik szeretnék felfedezni a magyar konyha gazdag ízvilágát. Ez az ínycsiklandó fogás a sertésborda szaftos, ízletes formáját és a Budapest ragu különleges, gazdag ízét egyesíti, hogy egy ínycsiklandó és tápláló ételt hozzon létre.

A natúr bordák finom, enyhén ropogós kérge és a ragu ízes zöldségekkel, kolbásszal és tejföllel gazdagított szaftja harmonikus kombinációt alkot, amely nemcsak ízletes, hanem tápláló is.

A recept készítése során a friss, szezonális zöldségek és a füstölt kolbász adja meg a ragu karakterét, amely a fehérborral és tejföllel egyedülálló ízharmóniát alkot. Az egyszerűen elkészíthető natúr bordák és a gazdag, ízletes ragu tökéletes párost alkotnak, amely az otthoni étkezéseket különlegessé varázsolja.

Ez az étel nemcsak a családi ebédek vagy vacsorák alkalmával lehet nagyszerű választás, hanem azoknak is, akik egy kis különlegességet keresnek a hétköznapokra.

A Natúr borda Budapest raguval receptje egyszerű, mégis ízletes megoldást nyújt, amelyet bármikor elkészíthetünk, ha egy kiadós és finom ételre vágyunk. Akár egy hétvégi összejövetel, akár egy hétköznapi vacsora alkalmával készítjük el, a ragu gazdag ízei és a szaftos borda garantáltan elnyeri majd a család és a vendégek tetszését.

Az elkészítési idő alatt a konyhában terjengő illatok pedig már előrevetítik az étkezés élményét, amely minden falatnál visszaadja a magyar konyha szeretetét és hagyományait. A natúr bordák finom, enyhén ropogós kérge és a ragu ízes zöldségekkel, kolbásszal és tejföllel gazdagított szaftja harmonikus kombinációt alkot, amely nemcsak ízletes, hanem tápláló is.

A recept készítése során a friss, szezonális zöldségek és a füstölt kolbász adja meg a ragu karakterét, amely a fehérborral és tejföllel egyedülálló ízharmóniát alkot. Az egyszerűen elkészíthető natúr bordák és a gazdag, ízletes ragu tökéletes párost alkotnak, amely az otthoni étkezéseket különlegessé varázsolja.

Ez az étel nemcsak a családi ebédek vagy vacsorák alkalmával lehet nagyszerű választás, hanem azoknak is, akik egy kis különlegességet keresnek a hétköznapokra.

A Natúr borda Budapest raguval receptje egyszerű, mégis ízletes megoldást nyújt, amelyet bármikor elkészíthetünk, ha egy kiadós és finom ételre vágyunk. Akár egy hétvégi összejövetel, akár egy hétköznapi vacsora alkalmával készítjük el, a ragu gazdag ízei és a szaftos borda garantáltan elnyeri majd a család és a vendégek tetszését.

Az elkészítési idő alatt a konyhában terjengő illatok pedig már előrevetítik az étkezés élményét, amely minden falatnál visszaadja a magyar konyha szeretetét és hagyományait.

Hozzávalók:

A natúr bordához:

  • 4 szelet sertésborda (karaj)
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • Só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál liszt

A Budapest raguhoz:

  • 1 közepes fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 db zöldpaprika, vékony csíkokra vágva
  • 1 db piros kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva
  • 1 db sárgarépa, vékony csíkokra vágva
  • 200 g gomba, szeletelve
  • 100 g füstölt kolbász, vékonyra karikázva
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • Só, bors, pirospaprika ízlés szerint
  • 1 csokor friss petrezselyem, apróra vágva

Elkészítés:

1. A natúr borda elkészítése:

  1. A sertésbordákat kicsit klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Sózd, borsozd meg mindkét oldalát, majd forgasd meg lisztben.
  2. Forrósítsd fel az olajat vagy zsírt egy serpenyőben, és süsd meg a bordákat mindkét oldalukon aranybarnára. Ez oldalanként körülbelül 3-4 percet vesz igénybe. A megsült bordákat tedd félre pihenni, amíg elkészül a ragu.

2. A Budapest ragu elkészítése:

  1. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a bordákat sütötted, forrósítsd fel az olajat. Add hozzá a finomra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre.
  2. Tedd hozzá a felkarikázott kolbászt, és süsd, amíg a kolbász kiengedi az ízét és enyhén megpirul.
  3. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a csíkokra vágott paprikákat, sárgarépát és a gombát. Pirítsd a zöldségeket pár percig, amíg enyhén megpuhulnak.
  4. Szórd meg pirospaprikával, keverd össze, majd öntsd hozzá a fehérbort. Hagyd, hogy az alkohol elpárologjon, és a ragu szaftos legyen.
  5. Keverd össze a tejfölt a liszttel, majd add hozzá a raguba. Forrald össze, amíg a ragu besűrűsödik. Sózd, borsozd ízlés szerint, és keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet.

3. Tálalás:

  • Helyezd a megsült natúr bordákat egy tálra, és halmozd rájuk a Budapest ragut. Friss petrezselyemmel díszítve tálald.
  • Köretként ajánlott hozzá párolt rizs, főtt burgonya vagy friss kenyér.

Ez a fogás igazán gazdag ízekkel rendelkezik, a szaftos borda és a pikáns, füstölt kolbászos ragu remek párosítás, amely biztosan elnyeri majd az asztaltársaság tetszését.

Jó étvágyat kívánok!