Olasz paradicsomleves: Szereted az olasz konyha ízeit? Akkor ez a recept tökéletes neked! A krémes paradicsomleves bazsalikommal és ricotta sajttal egy ínycsiklandó étel, amely tökéletes választás előételként vagy könnyű ebédként. A friss paradicsom, a bazsalikom és a ricotta sajt harmonikus ízei elvarázsolják az ízlelőbimbókat, és garantáltan lenyűgözik vendégeidet is.
Ez a recept nemcsak finom, de elkészítése is rendkívül egyszerű. Mindössze 30 percre van szükséged ahhoz, hogy elkészítsd ezt a mennyei levest, amely tökéletes választás, ha kevés időd van a főzésre. A hozzávalók könnyen beszerezhetők, és a recept lépései világosak és könnyen követhetők.
Ha te is szereted az olasz konyhát, és szeretnél egy ízletes és könnyen elkészíthető receptet kipróbálni, akkor ez a paradicsomleves tökéletes választás neked. Biztos vagyok benne, hogy ez a recept hamarosan az egyik kedvenced lesz!
Készítsd el ezt a finom levest még ma, és élvezd az olasz konyha ízeit a saját otthonodban!
Hozzávalók:
- 1 kg érett paradicsom
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzott
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- Só és bors ízlés szerint
- 8 dl zöldségalaplé
- 1 dl tejszín
- 150 g ricotta sajt
- Friss bazsalikomlevél a tálaláshoz
Elkészítés:
- A paradicsomokat mossuk meg, és vágjuk kockákra. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk össze.
- Egy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk rajta a hagymát üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk tovább 1 percig.
- Adjuk hozzá a paradicsomot, az oregánót, sót és borsot. Keverjük össze, és főzzük alacsony lángon 20 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
- Merítsünk botmixert a levesbe, és turmixoljuk simára. Öntsük hozzá a zöldségalaplevet és a tejszínt, majd forraljuk fel.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a ricotta sajtot, amíg elolvad.
- Tálaljuk friss bazsalikomlevéllel díszítve.
Tippek:
- A leveshez használhatunk friss vagy konzerv paradicsomot is.
- A ricotta sajt helyett használhatunk mascarpone sajtot is.
- A leveshez adhatunk pirított kenyérkockákat is.
- A leves ízét fokozhatjuk egy kis friss citromlével is.
Jó étvágyat kívánunk!